Trænger dit hjem til nyt gulv?

Er du også ved at være godt træt af dit gamle, slidte gulv? Det er som om, at gulve hurtigt mister deres glans med tiden. De er helt essentielle i vores hjem, og derfor bliver de naturligvis hurtigt opslidte. Et gulv skal kunne holde til lidt af hvert – dine tøffende sutsko, moster Olgas hund, småbørn, der leger på gulvet med deres brandbiler. Alt dette og meget mere skal et gulv kunne hamle op med til hverdag, og der er ikke noget at sige til, at det får nogle ridser med tiden. Heldigvis kan du med et kviklån hurtigt gøre noget ved det.

 

Gulv til forskellige rum

Alt efter hvilket rum, du planlægger at skifte gulv i, har du nogle bestemte muligheder og valg, du kan træffe. I dag findes der så uendeligt mange slags gulve i forskelligt træ og forskellige farver, men overordnet set er der disse muligheder:

  • Trægulv. Et helt traditionelt trægulv har altså bare noget charme over sig. De mange flotte træsorter, du kan vælge imellem, gør det muligt for dig at tilpasse det til lige det rum, du ønsker. Det behøver ikke blot at bruges til stuen og soveværelset, men kan med fordel bruges på badeværelset, hvis du vil have en lidt varmere og mere retro stil.
  • Det er altid praktisk med et vinylgulv. Når du spilder rødvin, kan du hurtigt tørre det op uden det har forvoldt nogen store problemer. Det holder i lang tid takket være sin lak, hvilket også er en fordel for praktikeren.
  • Det kan være en god helhedsløsning at få et klinkegulv, hvis du har klinker på din væg og dermed opnå fornemmelsen af et retro badeværelse anno 70’erne. Men du kan selvfølgelig også bruge to forskellige slags klinker til gulv og væg og kombinere forskellige slags klinker.
  • De er klart den mest udbredte gulvbelægning til både køkken og badeværelse i dag. De er praktiske, minimalistiske og har en renhed over sig. Deres neutrale stil gør, at de passer til stort set ethvert hjem.

 

Dit hjem, dit valg

Heldigvis er det dit hjem og dermed dit helt eget valg, hvordan du ønsker at indrette det. Du kan holde dig til et eller to forskellige slags gulvbelægninger og variere dem i fx træsort eller farve. Der findes helt sikkert mange programmer hos forhandlere, hvor du kan tegne og indrette dit hjem med dit nye gulv.